dimecres, 25 de gener del 2012

Recolzament a l'escola pública

Hui hem celebrat una assemblea extraòrdinaria, on s'han pres algunes decisions sobre les retallades a l'escola pública i les accions adoptades pel claustre. Només tingam l'acta redactada la publicarem per fer-la extensiva a aquells que no heu pogut vindre.

Però la intenció d'aquesta entrada és obrir una porta per a totes aquelles suggerències o aportacions que puguem fer en suport de l'escola pública des de la prespectiva de pares i mares a través dels comentaris que en uns quants dies analitzarà la Junta i sintetitzarà en unes accions més concretes on involucra-nos per a recolzar l'escola.
El fet d'emprar els comentaris no és altra que la transparència, per tal de que tots pugam veure i opinar sobre les propostes de la resta, si be també podem fer servir la bústia de l'AMPA al hall de l'escola.

23 comentaris:

Unknown ha dit...

Exemple d'acció:
Fer una falla a mitjants de març, en horari extraescolar i fora de l'escola, reivindicant les necessitats de l'escola pública que no son cobertes per Conselleria.
Així els xiquets no es queden sense falla i remarquem les accions dels docents al no fer extraescolars.

Javi Viñals ha dit...

Mi posición es de defensa de la escuela pública.

Creo que hay que preocuparse menos por mi hijo, la clase de mi hijo, o mi cole y preocuparse en general por los niños valencianos, presentes y futuros.

Aunque en algunos matices podamos discrepar de los profes, de otro cole, de otra AMPA o lo cualquier cosa, en general debemos de apoyarnos e ir unidos. Fijarnos en lo que nos une, que es la enseñanza pública y aparcar lo poco que nos puede separar.

Creo que deberíamos contactar con los otros colegios y ampas antes de reunirnos con el ayuntamiento para, al menos intentar, que el dinero que tenían previsto gastar en la semana cultural, lo reserve para posibles males mayores que puedan llegar. Ya digo, al menos intentarlo.

Como propuestas de acciones:

* Caminata en grupo por el pueblo. A poder ser sincronizados con otros coles, con camisas negras y un letrero cada uno o algo así. Corta, al salir de clase. Hacernos visibles.

* Colocación de un video, una power-point o una simple imagen en las redes sociales para distribuirlo entre todos los conocidos. (algo simple, fácil de hacer)

* Colaborar con los otros centros del pueblo, incluso con los de Picassent. Aumentar así las acciones.

saludos

Cris Cózar ha dit...

Buenos dias ,

desde mi punto de vista ,seria una gran oportunidad poder apoyar al profesorado ,su lucha es por nuestros hijos ,para que tengan una educacion de calidad ,desde ahi , cuando nos vamos a poner los padres de acuerdo para luchar por la educacion de nuestros hijos ? por una calidad de enseñanza ? cual seria el limite para que nos hagamos oir? que haya cortes de luz o calefacción ? que nos quedemos sin comedor ? Una de la preocupaciones que ayer se puso sobre la mesa ,o que lo padres estabamos en la gran mayoria preocupados es el tema del comedor ,pienso que pueden haber alternativas ,desde formar una cooperativa ,ver precios de catering ,incluso pagar a mamas que esten dispuestas a encargarse del comedor cuando ya tenemos la cocina ,...., por lo que se habló me dio la sensación que si estaba controlado el tema .
Dentro de mis propuestas estan :
-ir todos disfrazados el de de "carnestoltes " ,niños y padres ,solo que dentro del colegio ,para apoyar a los profesores y que los niños no se queden sin fiesta
-hacer una falla dentro del colegio ,en el patio ,en hora de clase ,todos juntos profesores ,alumnos ,padres ,o es que no estamos todos defendiendo la misma causa ?
-hacer mas reuniones del Ampa ,a horas que la mayoria pueda ir ,y hablar de temas generales ,y si queda tiempo hacer preguntas particulares
gracies .

miguel angel ha dit...

totalment d'acord amb els comentaris anteriors, Pense que es jugen molt.

Empar ha dit...

Los niños como escudo

Juan Zumalde

Que vivimos en el mejor mundo posible es incuestionable. Pero hay que recordarlo constantemente porque últimamente parece que estemos en el infierno. Toda nuestra crisis y todo nuestro paro es poco más que una broma en comparación con como viven el 80% de los habitantes de este planeta.
En ese 80% del planeta se vive con hambre, sin acceso a la sanidad ni a la educación, en situaciones de guerra encubierta o abierta… en fin, en el infierno. Y desde aquí, desde donde estamos mejor que bien nos afanamos en hacer por ese 80% del planeta lo que buenamente o vagamente podemos.
Y dedicamos un especial esfuerzo a mejorar la situación de los niños de esas zonas deprimidas. A través de ONGs de todo tipo, les construimos escuelas, les procuramos alimentos, les intentamos acercar servicios médicos. En fin, intentamos mejorar sus vidas y apartarles de la tragedia que supone su entorno más inmediato.
Aquí no, aquí preferimos, por lo visto, hacerlo al revés. Y digo esto por la situación que se está viviendo en las escuelas de la Comunitat Valenciana, a las que los impagos del Consell están colocando en una situación delicada. Tan delicada, por lo que se ve, que los profesores han decidido poner a los niños delante, como escudos humanos para sus protestas.
Me explicó, muchos colegios públicos de Valencia han colocado a los niños delante de unas grandes pancartas en el patio a la hora de la salida del colegio. Los han tenido allí un rato para que sus padres lean esas pancartas. Y muchos padres han acudido al espectáculo espantados, pero no por la problemática del colegio en cuestión, sino por la utilización de sus hijos para la protesta.
Además, en esos mismos colegios han suspendido lo que los maestros han llamado eufemísticamente las extraescolares. Se trata en realidad de las excursiones, las fiestas de todo tipo que se celebran en los centros como el día de la paz, los carnavales o las fallas. Al parecer, este tipo de actividades suponen una sobrecarga para los profesores y han decidido suspenderlas. Creo que se han salvado las trobades. Menos da una piedra.
Lo cierto es que enseñar es una tarea muy importante y muy difícil, de las más difíciles. Y por eso hay que mostrar siempre cierta admiración al colectivo de docentes que luchan contra muchas adversidades (padres desnortados, alumnos tururú, cambios legislativos continuos, instalaciones obsoletas, administraciones manirrotas…).
Pero haciendo pagar a los niños las consecuencias de sus problemas consiguen que muchos padres sientan menos admiración por ellos. Porque los niños son un bien a proteger, y la escuela es un lugar donde esa protección debería ser máxima. Y no lo está siendo.
Los maestros también han decidido que todos los lunes se vestirán con una camiseta negra en señal de duelo. Están tristes porque no tienen dinero suficiente para poder dar una enseñanza de calidad. No se que dirían si cada lunes sus alumnos fueran con una camiseta negra porque están tristes porque sus maestros no quieren celebrar con ellos las fiestas que siempre celebraban. Seguramente, echarían la culpa al Consell.

Susana R. ha dit...

Hay que conseguir unirnos todos por una Educación pública de calidad.
Una medida de las expuestas en unos de estos comentarios me ha parecido muy buena, que es la de hacer una pequeña manifestación por nuestra parte e intentar que se unan el resto de colegios afectados en Alcasser. Se podría hacer sobre las 5.30 que ya hemos recogido a todos los niños, tambien los de la "escoleta".
¡¡que nos vean¡¡¡

Anònim ha dit...

Defendamos la educación venga de donde venga. Los alumnos no han sido puesto como escudo para nada. Para los docentes (EL 100% POR VOCACIÓN), quieren para SUS ALUMNOS LO MEJOR. Y eso es lo que están reivindicando, una escuela de calidad, sin recortes,...la lucha es de todos y por el bien de todos.La educación es el futuro de nuestros hijos y no podemos dejar que hagan de ella un juego.

DEFENDAMOS LA POSTURA DEL DOCENTE Y APOYEMOS SUS ACTUACIONES, ESTEMOS A SU LADO Y DIGÁMOSLES QUE TODOS SOMOS ESCUELA.

ME UNO A LA PROPUESTA "MANIFESTACIÓN" CON PANCARTAS Y POR TODA ALCÀSSER, ENCABEZADA POR PROFESORES, RESPALDADA POR ALUMNOS Y APOYADA POR PADRES. POR UNA EDUCACIÓN DE CALIDAD Y POR EL FUTURO DE NUESTROS HIJOS.

Marisa Zamora ha dit...

Pense que no tots els pares coneixen quina es la situació (perque no van a les reunions), crec que desde el AMPA es podría informar per escrit de les consecuéncies de les retallades per a l,escola pública a tots els nivells, i que molta gent coneguera que no es sols cosa de una retallada en el sou dels mestres, i que a la llarga també afectará al seu fill,i no es tractará sols de les extraescolars. Crec que es una bòna idea fer la manifestació, i no seria mala l,idea que els xiquets també portaren samarretes negres el dilluns, no per estar de dol per no tindre extraescolars, estarien de dol per les retallades que ara els afecten poc, potser a la llarga les consequencies siguen pitjors.

Marisa Zamora ha dit...

Pense que no tots els pares coneixen quina es la situació (perque no van a les reunions), crec que desde el AMPA es podría informar per escrit de les consecuéncies de les retallades per a l,escola pública a tots els nivells, i que molta gent coneguera que no es sols cosa de una retallada en el sou dels mestres, i que a la llarga també afectará al seu fill,i no es tractará sols de les extraescolars. Crec que es una bòna idea fer la manifestació, i no seria mala l,idea que els xiquets també portaren samarretes negres el dilluns, no per estar de dol per no tindre extraescolars, estarien de dol per les retallades que ara els afecten poc, potser a la llarga les consequencies siguen pitjors.

Anònim ha dit...

A la bústia de l'AMPA ha arribat la següent proposta d'autor anònim: (És còpia literal)

PROPOSTES: EN PROTESTA PER LA RETALLADA EN EDUCACIÓ

1. Fer Una Falleta reivindicativa. Posar dibuixos Populars Però amb escrits de protesta i explicatius de la Situació de l'educació. Fer-ho en horari escolar.
Els pares duran Caixes de cartografia i enganxar dibuixos. Que els nems els Poden pintar.(LES FALLES DES ANTIGAMENT S'HAN UTILITZAT PER FER UNA CRÍTICA SOCIAL, DE LA QUAL EN ÈPOQUES NORMALS NO ÉS POT)

2. Fer Una cassolada, volta al poble, pares i Xiquets tocant unes cassoles. Es pot ser un dissabte. Anar pares i xiquets. El recorregut Pot anar per dins del poble, anar al ajuntament i després volteta barranc.

2. INTENTAR QUE ESTES ACCIONS ARRIVEN A LA PREMSA. O VECRIDAN-LA O FICAN-HO A INTERNET.

Anònim ha dit...

Después de leer esta tormenta de ideas, nuestra familia se suma a algunas de las propuestas como son:

-manifestación de las familias por el pueblo o cacerolada, con camisetas negras o no.

-lunes de luto

-falla montada a propósito de los recortes en servicios públicos( en el horario en que puedan los padres voluntarios)

-publicitar en la medida de nuestros recursos estas acciones

-denunciar mediante cartas o mails dirigidos a los políticos o responsables que se determinen hechos concretos que se produzcan en el colegio como causa de los recortes. Se puede hacer un modelo tipo: "tal familia cuyo hijo/a cursa tal, no dispone desde tal de profesor de tal"

-para informar a los padres de la cantidad de dinero que se adeuda al colegio, se podría poner la información en el tablón de anuncios de la verja.
Así como, y esperamos que no suceda, si hubiera recibos que no se han podido abonar.

Lidia ha dit...

Pense que ara mes que mai cal estar al costat dels professors.

Estem equivocats si pensem que lluiten pel seu sou. Estan lluitant pels drets dels nostres fills, perquè tinguen condicions i recursos educatius públics.

Per res estan usant com a escuts als nostres fills, els estan fent participar de les protestes.

Em sembla bé qualsevol iniciativa de protesta per recolzar al món educatiu, i sobretot cal informar als pares de les retallades i de com els va a afectar als nostres fills.

Estaria molt bé sortir a protestar amb els nostres fills el cap de setmana.

No hem de parar.

María José Hervás ha dit...

REFLEXIONS:
L’educació és la millor inversió que podem fer pel futur de la nostra societat i és cosa de tots.
Sense perdre de vista esta finalitat última, comuna, cada membre de la comunitat educativa ha de complir el que la seua posició en el sistema educatiu li requereix:

Els pares tenim el deure d’estar involucrats en l’educació dels nostres fills al llarg de tot el procés educatiu, de vetlar per la seua formació integral, de treballar colze a colze amb els mestres, així com el deure d’inculcar-los el valor de l’educació, de l’esforç, de la convivència, de la tolerància.
Els nostres fills tenen dret a rebre una educació gratuïta i de la màxima qualitat.

Els mestres tenen dret a ser respectats com a persones i com a treballadors. Tenen dret a una formació continuada i retribuïda.
L’administració ha de vetlar per garantir estos drets, entre altres coses fent front a les despeses de funcionament dels centres.

Cadascú dels membres de la comunitat educativa ha de reconèixer i respectar els drets de la resta membres.

Com ens van assessorar des de FAPA València:
“Els mestres tenen dret a prendre les mesures oportunes en defensa dels seus drets i de la qualitat de l’ensenyament , però, el nostre deure com a pares és procurar que aquestes mesures no afecten, en cap cas, a la qualitat de l'ensenyament que reben els nostres fills, i per descomptat, no poden prendre's unilateralment, per damunt de l'opinió del Consell Escolar de Centre, màxima representació de tota la Comunitat Educativa.
Qualsevol modificació que afecte la Programació General Anual (PGA) ha d'aprovar-se en Consell Escolar per una majoria de dos terços. En aquest sentit, les activitats complementàries són part de la PGA, de manera que la decisió de suprimir-les deuria prendre's en el Consell Escolar de manera consensuada.”

La PGA del curs 2011-12 fou aprovada pel Consell Escolar del passat 25 d’Octubre. En la mateixa sessió se’ns informà als pares que enguany el claustre havia desestimat participar en el Projecte de Formació en Centre inicialment previst (creació de materials per a la pissarra digital) per falta de recursos i perquè s’havia de continuar treballant el Projecte de dinamització de la biblioteca escolar, Pla Lector, Pla de Millora, Pla de transició de primària a secundària i Aprenentatge cooperatiu. Davant açò, la nostra obligació com a pares és demanar que l’Administració no retalle en formació, que al docent li siga retribuït este temps i, a més a més, que la formació dels projectes de formació en centre ens arribe també als pares.

Algú ha demanat opinió als alumnes sobre la supressió d’activitats extraescolars i complementàries? Ells també tenen veu al Consell Escolar i han de ser escoltats.

María José Hervás ha dit...

ACCIONS:

Sempre FER , que no deixar de fer. Complir la part que a cadascú li toca i exigir que les altres parts també complisquen. Treballar junts perquè ens juguem molt. En concret:

1. El Consell Escolar serà qui acordarà les mesures conjuntes a adoptar dins de l’horari lectiu partint de la premissa que no suposen un perjuí per als alumnes.
La meues propostes al Consell Escolar són:
- Que es reconsidere participar en les Jornades Culturals Escolars Municipals i que, com des de fa anys, dins d’elles se celebre la Fira del Llibre Solidària. Les Jornades també estan dins de la PGA.
A més, la Fira del Llibre organitzada per les AMPA’s té una doble vessant educativa: Una fira del llibre (única a la que tindran l’oportunitat d’acudir molts del xiquets del poble) i una acció solidària (els fons recaptats es destinen a una ONG que treballa per l’educació dels més desfavorits). Si renunciem a la Fira estem deixant de treballar per l’educació. Fer-la encara que siga en dissabte i diumenge.
- Celebrar el Carnestoltes a l’escola, en pla reivindicatiu.
- Celebrar les falles, dins l’escola i en horari lectiu, participant les famílies en l’elaboració i aprofitar per a manifestar les nostres (de tots) reivindicacions. Treballar l’expressió artística també està dins del currículum.

2. Promoure noves manifestacions conjuntes de tota la comunitat educativa fora de l’horari lectiu a nivell autonòmic i fins i tot nacional, encara que poden ser dutes a terme en cada municipi.

3. Informar les famílies dels temes tractats en totes les reunions d’AMPA’s, Claustres i Directors sobre actes reivindicatius i enviar-los recull de premsa diari sobre l’educació. Tot el món ha de conèixer les decisions del govern que afecten l’educació.
Tota la comunitat ha de conèixer les carències en educació, que no són novetat. Ja fa temps que les estem patint.

4. En cas que es produïsca una baixa d’un mestre, si no arriba la substitució, fer torns entre Direcció i AMPA per a telefonar cada dia si cal a l’inspector de zona. Enviar carta al Síndic de Greuges si es menester.

5. Demanar a la Comissió Econòmica de l’escola i a la Comissió de Menjador que en tot moment ens mantinga informats de la situació econòmica abans que perille qualsevol servei, per a reclamar a Conselleria que complisca la seua obligació.

6. Demanar a Conselleria la Mestra de Compensatòria que necessitem i mentrestant, anar treballant: Des de l’AMPA, en coordinació amb les tutores, crear el Club de Deures per a ajudar als xiquets que presenten dificultats en l’aprenentatge degut al desconeixement de la llengua o incorporació tardana al sistema educatiu.

7. Demanar a Conselleria que no escatime en recursos per a la formació dels mestres, que les accions formatives als centres incloguen també a les famílies i que tots els recursos dels CEFIRE estiguen a disposició de tota la comunitat educativa i no només dels docents.

8. Biblioteca escolar: L’AMPA continuarà treballant en la biblioteca escolar per a dur a terme el Pla de Millora, però necessita que s’impliquen més famílies. (Club de Lectura).

9. Des de l’Associació de Pares: Promoure la participació activa de les famílies en l’escola, potenciar les relacions entre les famílies i les relacions família-escola.
No limitar-nos a demanar i criticar sinó a construir escola.

10. Escoltar als nostres fills i alumnes. Promoure el dret dels alumnes a participar en el funcionament i en la vida del centre. (Què diuen els Delegats de classe, Assemblea de delegats i representants al Consell Escolar? Les seues idees ens poden sorprendre).

María José Hervás.
Mare, Membre de la Junta de l'AMPA, Membre del Consell Escolar, Comissió econòmica del centre i Comissió de biblioteca de l'AMPA.

Lolailo ha dit...

Tot el meu recolzament als mestres que ensenyen els nostres fills, fins i tot més allà del que diuen els llibres. Hem de fer arribar als polítics la necessitat de que els nostres fills tinguen ferramentes per obrir-se un bon futur, i això sols ho conseguirem si ho fem tots junts, encara que cadascú tinga els seus motius. Pot ser podem demanar a Conselleria, o Governació Civil (no sé com funciona) una cita de manifestació com la del passat dissabte, individualment o col.lectiva, a diferents hores, sempre que pugam. El mes probable es que ens diguen que no, però almenys hauran de llegir les sol.licituts i donar-nos una resposta, potser inclús si reben moltes sol.licituts s'adonen de que es un tema que donem màxima importància. Jo he arribat a un punt que necessite fer alguna cosa, no puc esperar que m'ho solventen perquè veig que no ho van a fer, i sé que tots junts avançarem més.

Anònim ha dit...

Hay que fea es la politica.

Profesores:
No priveis a los alumnos de vuestra compañia en sus fiestas escolares por culpa de los politicos. Es un derecho que tienen vuestros alumnos.

Padres:
Debeis implicaros en la educación de vuestros hijos. Sacar el tiempo de otras prioridades, no quiero dar ejemplos de donde esta ese tiempo, todos lo sabemos. Los maestros deben ver que estamos con ellos, y no es tiempo de sacar trapos sucios, sino de dar soluciones.

Alumnos:
A estudiar y aprobar que ese es vuestro trabajo en la edad en la que estaís. Ya os llegara la hora de solucionar problemas cuando tengais una edad para ello. Yo personalmente pienso que a los 15 años ya se puede participar.

-La manifestacion por el pueblo junto con las 3 escuelas seria ideal. Maestros, padres y ...

-Si los maestros deciden no hacer las fiestas, pues hacerlas los padres.

todas las opciones son fenomenales, la manifestación creo que seria la más sonada y participativa por parte de los padres que no nos implicamos.
Por favor siempre en modo festivo y no gamberrismo.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
m jose hernandez ha dit...

Tal vegada si deixarem de costat les rabietes i ens dedicarem a pensar en comú, sería mes facil per a tos. Tal vegada si ens preguntarem, i es dur dir ho, deixarem un poc de costat les individualitats i pensarem en tots elx xiquets i no sols en el meu, podriem consegui alguna cosa. Tal vegada si deixarem de qüestionar als mestres i de pensar que sols ho fan per el seu propi benestar, podriem veure mes allà del que ara vetgem. Tal vegada el que demanen els mestres es ajuda perque ells sols no poden amb aquesta situaciò. Es l´hora de estar junts i pensar en un bé comú. Vos convide a participar en una lluita de principis i drets, Gracies.

El meu suport a qüalsevol iniciativa

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el que ha dit m jose hernandez. Hem de recolzar els mestres. Pot ser ho patiràn ara els nostres fills, però serà a favor del seu futur i de molts altres xiquets que encara estàn per nàixer. Hem de lluitar tots junts, i oblidar-nos de "les festetes" que al cap i a la fi són per a ensenyar-los uns valors i una cultura que també els pares, des de fora l'escola, els podem ensenyar. És una pena? Clar que sí, però molt pitjor serà que es perda l'escola pública i de qualitat que tants anys ens ha costat aconseguir. I si, a banda del recolzament i a banda de l'escola, organitzem jornades culturals, ja siga el dia de la Pau, les falles, el carnestoltes... el que siga, millor per als xiquets!! i per a nosaltres, per què a més a més els ensenyarem a treballar en grup i a valorar-ho.

Anònim ha dit...

En el 9 d'Octubre estàn pensant en fer una cadena entre pares i xiquets amb el Jaume I, i cridar a la premsa. A mi em pareix bona idea unir els dos col·legis públics. Per supost sería de vesprada per a que pogueren acudir tots els pares, a vore si la cadena podem fer-la fins l'IES. Ah els mestres que vulguen també poden vindre per que esta lluita es per tots, mestre i xiquets.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
comissio mares i pares 9 d' Octubre ha dit...

El proper dilluns dia 17 de maig hem convocat a celebrar una cercavila, tant la gent del 9 d'ctubre com la del institut. Esteu convidats a participar.

Unknown ha dit...

ACLARIMENT AL COMENTARI ANTERIOR:
La Plataforma en defensa de l'educació pública d'Alcàsser ha convocat una nova reunió per a organitzar una cercavila reivindicativa a primers de Juny.

Vos recorde que era una de les accions que proposaven els pares de la nostra escola. Ho hem d'organitzar amb temps per a obtindre el permís de les autoritats.

Acudiu tots els que vullgueu per a aportar idees i informar a les nostres famílies.

El missatge de la Plataforma:

"Hola a totes i tots:
Hem quedat el proper dilluns día 14 de maig a les 19h a L’Escoleta Infantil del 9 d’Octubre, per tal d’organitzar una Cercavila a primers de juny.

Ens veiem."